Home

Op deze website treft U informatie aan over diverse aandoeningen ter hoogte van de enkel en de voet, alsook informatie over hun behandeling.

Onze hoofdactiviteit vindt plaats in het “Foot and Ankle Institute”. Elkeen van ons heeft daar raadpleging, en alle operaties gebeuren daar. Verder consulteren we elk ook nog op andere plaatsen. De verschillende locaties kan U per chirurg terugvinden in de rubriek contact.

Onze groep chirurgen, allen sinds meerdere jaren gespecialiseerd in dit domein, is heel actief betrokken, zowel nationaal als international, bij opleidingen van assistenten, bij het organiseren van congressen en bij het houden van lezingen. Door middel van één van onze medewerkers die op een kritische manier alle dossiers analyseert, hopen we de kwaliteit en de zorg naar U toe nog te verbeteren. Onze onderzoeken kan U nalezen onder de rubriek research.

De bedoeling van deze site is om U op een zo visueel mogelijke manier te laten ontdekken waar U last van kan hebben. Dit kan U doen via een voet in 3D. U treft uitleg aan in verband met de oorzaken, de conservatieve behandelingsmethoden, alsook de chirurgische ingrepen van de meest voorkomende afwijkingen of klachten. Tekst en uitleg is bedoeld als leidraad, en niet als absolute waarheid: eenzelfde soort afwijking dient soms bij de ene persoon anders te worden aangepakt dan bij de andere. Een individuele aanpak en verzorging geeft de beste resultaten.

Wij hopen dat het doorbladeren van de verschillende pagina’s een duidelijker beeld kan schetsen van wat U al dan niet kunt verwachten van een eventuele behandeling van Uw probleem.

Nieuws

 • Welkom Dr. Laurent Goubau

  Het centrum voor voet- en enkel pathologie is verheugd hun nieuwste staflid van het medische team aan u voor te stellen; Dr. Laurent Goubau. Hij is fulltime orthopedische chirurg, gespecialiseerd in voet- en enkel chirurgie.

  Dr. Laurent Goubau is oorspronkelijk van Gent, Oost-Vlaanderen, België. Hij behaalde zijn middelbaar diploma en combineerde zijn studie met verscheidene overwinningen in Belgische en Nederlandse nationale zeilwedstrijden.

  Hij behaalde zijn diploma geneeskunde in Brussel, aan de Katholieke Universiteit van Louvain, UCL. Voordat hij afstudeerde als orthopedisch chirurg behaalde hij de prijs voor ‘best resident paper’ op het BVOT congres te Antwerpen in 2014 en een jaar later is hij, als co-auteur voor de publicatie van een nieuw diagnostische test in de Quervain tenosynovitis, in de prijzen gevallen in Italië. Dit wetenschappelijk artikel behoorde tot de 10 meest gedownloade studies in het jaar 2014-2015 van het tijdschrift Hand surgery, european volume.

  Nadat Dr. Goubau afstudeerde in juli 2016, volgde hij een buitenlandse subspecialisatie in de voet- en enkelchirurgie waar hij een aantal leidinggevende chirurgen volgde om zich te vervolmaken in dit domein.

  Eerst ging hij naar Zwitserland, waar hij samenwerkte met Professor Beat Hinterman en Professor Markus Knupp, beiden gespecialiseerd in de pathologie van de achtervoet en het vervangen van het enkelgewricht door een prothese. Hij verkreeg een certificaat van waardering van Professor Hinterman.

  Fellowship with Prof. Dr. Beat Hintermann and his team in Liestal, Switserland

  In Engeland volgde hij Dr.Anthony Sakellariou en Dr. Matthew Solan. Zij leerden hem omgaan met alternatieve behandelingsmethoden voor de behandeling van hielpijn en fracturen rond de het enklegewricht.

  Dr. Laurent Goubau heeft een speciale interesse voor minimaal invasieve chirurgie en heeft de kans gehad om enkele pioniers in dit domein te kunnen volgen. In Spanje werkte hij samen met orthopedisch chirurg Mariano De Prado, Dr. Eduard Rabat en Dr. Josep Torrent.

  Hij vervolgde zijn hyperspecialisatie in de Verenigde staten, aan de bekende Duke university in Durham, USA. Samen met  Dr. Selene Parekh, Dr. Mark Easley, Dr. James Nunley II en James de Orio heeft hij de Amerikaanse manier van werken van dichtbij kunnen zien. Dokters gekend voor hun kennis in de arthroplasty  van de  enkel en erg betrokken met de ontwikkeling en het gebruik van de nieuwste technologieën in het domein.

  Fellowship with Selene Parekh at Duke University, North Carolina, U.S.A.

  Aan de universiteit van Toronto volgde hij Prof. Dr. Timothy Daniels, erg gekend  voor zijn werk en ontwikkeling van de 4de generatie enkelprothesen.

  Dr. Laurent Goubau vervoegt het centrum voor voet- en enkel pathologie in Brussel , de grootste (5 voet-  en enkel chirurgen) en meest vooruitstrevendste  groep in België, met meer dan 12.000 patiënten en 1200 chirurgische ingrepen per jaar.

 • FLASH NEWS 1 MEI 2016

  OPENING NIEUW CENTRUM

  Beste Heer, Mevrouw,

  Het Foot & Ankle Institute stelt u met enige trots de opening van zijn nieuw centrum voor. We hopen daardoor zowel de bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden alsook de toegankelijkheid tot onze zorg te verbeteren.

  Wij kijken er alvast naar uit om U een nog betere, persoonlijker en tegelijkertijd multi-disciplinaire behandeling voor voet-en enkelpathologie te verzekeren. Daartoe verwelkomen we U graag vanaf

  1 mei 2016 in ons vernieuwd centrum.

  Adres:

  Gebouw Ariane, vleugel E0

  Arianelaan, 5

  B-1200- Sint-Lambrechts-Woluwe

  NIEUW TELEFOONNUMMER : 02/280 17 07

  Websitehttp://footandankleinstitute.be

  INGANG • Second International Ankle Hindfoot Course supported by Integra

 • Welkom op onze nieuwe website

  Kijk gerust eens rond.